Na zdrowie.
Euro e46 ma podwójne światła przeciwmgielneZastanawiam się tylko, dlaczego tylko jedno tylne światło przeciwmgielne jest zamontowane z tyłu samochodu?
Czy można po prostu połączyć zasilanie ze światła przeciwmgielnego po stronie kierowcy, aby nadmiarowa strona działała? A może trzeba też coś zakodować?
Pozdrawiam.
Myślałem, że modele amerykańskie nie mają tylnych świateł przeciwmgielnych, a euro było wyposażone w jedno tylne światło przeciwmgielne po stronie kierowcy?Euro e46 ma podwójne światła przeciwmgielne
Wysłane z mojego SM-J415F za pomocą Tapatalk
liczba mnoga, ponieważ masz również przednie światła przeciwmgielne?Moja instrukcja odnosi się do "świateł przeciwmgielnych". Liczba mnoga. Ale nie idzie tak daleko, żeby powiedzieć mi, które lampy są wyznaczonymi światłami przeciwmgielnymi. Nie żeby mnie to obchodziło. Nie pamiętam, żebym ich kiedykolwiek używał.
Nie, jestem prawie pewien, że żaden euro E46 nie miał podwójnych tylnych świateł przeciwmgielnych. Może być miejsce na drugą żarówkę przeciwmgielną, ale nie po stronie uchwytu i żadne okablowanie, które przechodzi, chyba że ktoś sam je zmodyfikowałPrefacelift euro e46 ma jedno światło przeciwmgielne po stronie kierowcy. Coupe prefacelift i facelift ze światłem tylnym LED ma podwójne światła przeciwmgielne. Euro Sedan facelift ma również podwójne światła przeciwmgielne. Dla tych, którzy chcą je zmodernizować, można to zrobić i jest to bardzo łatwe. Mój jest w wersji amerykańskiej i zrobiłem to rok temu
Wysłane z mojego SM-J415F za pomocą Tapatalk
To ma sens w przypadku sprayu. Pamiętam, że czytałem artykuł, w którym pokazano, że kierowcy reagowali wolniej na zapalające się światła hamowania, gdy tylne światło przeciwmgielne było również włączone i to było tylko podczas normalnej jazdy. Dlatego samochody nie miały 2 tylnych świateł przeciwmgielnych, po prostu opóźniałoby to reakcję kierowcy jeszcze bardziejNie, tylko jeden.
Wiele samochodów z tego samego okresu miało tylko jedno tylne światło przeciwmgielne po stronie kierowcy. To było celowe, aby zwalczać problem, że ludzie błędnie jeździli z nimi w deszczu, a nie we mgle. Tworzą dużo tylnego olśnienia w sprayu, co maskuje efekt (ten sam kolor, ta sama intensywność) światła hamowania obok niego. Ideą było przynajmniej utrzymanie skuteczności światła hamowania po stronie pasażera. To nie jest duży problem w mieście, ale na ruchliwej autostradzie dodatkowa półsekundowa informacja, że ktoś kilkanaście samochodów przed tobą rzucił kotwicę, może uratować życie. Przepisy UE dotyczące nowszych samochodów stanowią minimalną odległość między światłami przeciwmgielnymi a światłami hamowania, co pozwala producentom ponownie włączać tylne światła przeciwmgielne po obu stronach i zaspokajać nasze symetryczne OCD.
Zawsze możesz sprawdzić schematy okablowania w WDS, jeśli nie chcesz wierzyć wszystkim.Okej, chłopaki, jak chcecie, nie zamierzam się kłócić, ale mogę powiedzieć, że widzę ich codziennie na drogach z podwójnymi światłami przeciwmgielnymi, nie tylko e46, widzę też e53 x5 i f10 i inne modele..