E46 Fanatics Forum banner
Status
Not open for further replies.

Co jest lepsze? ZHP czy ZPP

18K views 36 replies 19 participants last post by  ///MPR77  
#1 ·
Hej wszystkim, na początek chcę powiedzieć, że użyłem przycisku wyszukiwania i widziałem mnóstwo rzeczy dotyczących obu pakietów.

Chcę tylko zobaczyć, co wolisz :)

Nawiasem mówiąc, jestem nowy w całej sprawie BMW.

#3 · (Edited)
Zpp nie istnieje
Z BimmerWiki:

ZPP - Pakiet Premium

Pakiet premium był dostępny we wszystkich samochodach serii 3. Zazwyczaj zawierał:

Różne koła/opony [jeśli zamówione z pakietem sportowym, koła/opony z pakietu sportowego zastępują]
Kierownicę wielofunkcyjną [JEŚLI nie była już standardem w pojeździe]
Wykończenie wnętrza z drewnianymi wstawkami [jeśli zamówione z pakietem sportowym, drewno z pakietu premium jest zazwyczaj instalowane, chyba że zażądano inaczej]
Wycieraczki przedniej szyby z czujnikiem deszczu (stały się standardowym wyposażeniem w 2004 r.)
Automatycznie przyciemniane lusterko wsteczne
Fotele elektryczne
Wsparcie lędźwiowe (niedostępne w 325)
Szyberdach (uwaga: szyberdach można również zamówić osobno)
Wzruszenie ramionami...

Osobiście wybrałbym ZHP. Chciałbym, żeby ZHP były dostępne, kiedy szukałem mojego samochodu, lol...

Save
#5 ·
Biorąc pod uwagę, że można mieć razem pakiet wydajności "ZHP" i premium "ZPP", dlaczego to jest wątek? Pakiet premium może być w każdym E46, 323, 330 itd., pakiet wydajności jest dostępny tylko dla 330 i robi to, co mówi, nieco zwiększa wydajność. Premium po prostu dodaje kilka udogodnień do samochodu.

#18 ·
ZHP ma nieco wyższą czerwoną linię obrotów, a więc nieco więcej koni mechanicznych, plus już ma zderzaki mtech II plus może być w 6 biegach
Wyższa czerwona linia obrotów to nie to, co daje 10 koni mechanicznych więcej.

Ponadto, NIE ZHP mają 6-biegowe manualne skrzynie biegów.

Miałem 330 z ZSP i ZPP. Wcale nie tęsknię za pakietem premium.

Save
#14 ·
więc zgaduję, że zhp jest lepszy... nie jestem zaprogramowany, żeby to wiedzieć, dlatego pytam... więc wyluzuj, wojowniku klawiatury.
To jest lepsze. Opcja ZHP Performance Package kosztowała około 4000 dolarów IIRC. To rodzaj rzeczy, w której wszystkie specyficzne części ZHP działające razem mają większą wartość niż suma wszystkich poszczególnych części dodanych do siebie. ZHP były wyposażone w bardziej atrakcyjne zderzaki M-Tech II, felgi Style 135, podwyższoną czerwoną linię, bardziej agresywne wałki rozrządu itp. Spośród nie-M e46 jest najbardziej pożądany i osiąga najwyższą cenę rynkową.

#16 ·
"Pakiet Premium" czy "Pakiet Performance"? Jak ktoś mógłby przegapić ten drewniany element :nyah: z drugiej strony, jeśli zamówisz Pakiet Performance, możesz zrobić prawie każdą część, jaką chcesz, specjalnie dla samochodu.

Save
#33 ·
Stary, wszystko, co musisz zrobić, to poczytać tutaj przez jeden dzień, a znajdziesz wątki ludzi rozmawiających o ZHP, jeśli to dla ciebie za wolno, powinieneś był lepiej poszukać. ZHP można kupić za mniej niż 10 tysięcy, ja kupiłem swój w lutym tego roku za 11 tysięcy i wiedziałem wszystko, co trzeba wiedzieć o ZHP, zanim w ogóle pojechałem na jazdę próbną lub zostałem członkiem tego forum (a to w ogóle mój pierwszy E46), więc następnym razem nie bądź taki leniwy.

:hi:

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.