aktualizacja tydzień 3
W tym tygodniu spuściliśmy i napełniliśmy płynem Valvoline Max life Dextron VI. To było tylko dla mojej wiedzy na temat informacji o awariach. brak problemów z pienieniem się płynu Castrol Transmax import multi-car. W tym tygodniu skontaktowałem się z BaliDawg, aby sprawdzić, czy muszę zaktualizować oprogramowanie. Ten facet był wspaniały. pomógł pobrać oprogramowanie INPA. Scott pracował ze mną przez 1,5 godziny, aby sprawdzić, czy potrzebuję aktualizacji silnika i skrzyni biegów. Nie potrzebowałem aktualizacji silnika ECU. Potrzebowałem aktualizacji skrzyni biegów. Po aktualizacji Scott pokazał mi, jak korzystać z oprogramowania. Wyczyścił wszystkie kody silnika i skrzyni biegów. Pojechałem na przejażdżkę. To "NAPRAWIŁO PROBLEMY Z REDUKCJĄ BIEGÓW Z 2 NA 1. Ostatnim zadaniem jest podłączenie oprogramowania INPA, uruchomienie BMW, aż temperatura skrzyni biegów osiągnie 90 do 125 F, wyjęcie wtyczki do napełniania (instrukcja mówi, że płyn powinien kapać z korka wlewu) UWAGA upewnij się, że samochód jest uruchomiony, a samochód jest wypoziomowany.
Polecam użycie. dwa kciuki w górę dla Scotta (BaliDawg).