Mam BMW 2005 330ci, właśnie zmieniłem płyn i filtr w skrzyni biegów na płyn Castrol Transmax Import Multi-Vehicle. Czy to zły płyn do skrzyni biegów? Czy muszę zmienić? Wlałem trzy kwarty tego płynu z jedną kwartą płynu do naprawy skrzyni biegów Lucas. Ta skrzynia biegów ma 107 319 mil. Czy ktoś używał tego płynu Castrol do skrzyni biegów w GM 5L40E? Proszę o pomoc!
Aktualizacja zeszłej nocy zmieniłem na DEXRON VI. Zrobiłem trochę badań i mam wątek dla grupy. Dostałem to od przyjaciela inżyniera, który pracuje w fabryce Spartanburg, która produkuje BMW.
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/
Chciałem spuścić płyn, żeby zobaczyć, czy ten płyn Castrol Transmax Multi-Vehicle jest zły. Moja analiza jest taka, że zobaczyłem odbarwienie i czerwony płyn, kiedy spuściłem płyn. Miałem ten płyn Castrol przez 6 dni. Ten Castrol nie naprawił problemów z redukcją biegów. Kiedy zmieniłem na Valvoline max life Dextron Vi, to nie zmieniło trudnego redukowania biegów.
Mój przyjaciel inżynier powiedział, że możesz włożyć Dextron Vi do tej skrzyni biegów GM, jeśli chcesz uzyskać długą żywotność, zalecił użycie płynu do skrzyni biegów D2
W tym wątku znalazłem zatwierdzonych przez BMW producentów, jeśli nie możesz znaleźć e-maila, a ja wyślę HTTP.
Polecam również zakup zestawu kluczy Bondhus 08-0421 00015 HEX-PRO Pivot Head Torx, zawiera rozmiary: T25, T27, T30, T40, T45 i T50 (6 sztuk), chrom. Co za ból w tyłku, żeby zdjąć ten T-45 Torx bez.
Mam nadzieję, że to pomoże tym, którzy są nowi w rodzinie BMW.