E46 Fanatics Forum banner

Czas podzielić się wycieczką Dakar Yellow

5.7K views 22 replies 15 participants last post by  LightgelbTouring  
#1 · (Edited)
Cześć. W końcu mam chwilę, żeby dołączyć i przedstawić to bardzo piękne i dające dużo frajdy w prowadzeniu fabrycznie zamówione Dakar Yellow 330xi touring. Kupiłem go w sierpniu na BAT od bardzo utalentowanego eksperta BMW w Maryland. On i poprzedni właściciel skrupulatnie odrestaurowali to bardzo rzadkie kombi z rozległymi pracami blacharskimi i ponownym lakierowaniem. Zastosowano również silnik M54b30 i 6-biegową skrzynię biegów, aby zmodernizować go do 330xi ZHP z 325xi, którym był. Poprzedni właściciele chcieli stworzyć wyglądający/jeżdżący jak OEM 330xi Touring. Czapki z głów za wykonanie doskonałej roboty!

Samochód sprawia radość w odkrywaniu, pochodzę ze świata VW Audi i czerpałem radość z jazdy po bocznych drogach. Zyskał wiele podziwu od ludzi na lokalnych imprezach samochodowych i kawowych.

Do tej pory rozwiązałem tylko kilka problemów z nierówną pracą na biegu jałowym i gaśnięciem, ale w przyszłym roku zrobię kilka ulepszeń. Aby dodać do wnętrza ZHP, zamontuję czarną podsufitkę. Zlecę również ponowne polakierowanie tylnego zderzaka oraz korektę lakieru/ppf/powłokę ceramiczną. Będę również chciał dodać jednostkę centralną Dynavin. Na pewno nie zobaczy żadnej z naszych słonych zimowych dróg!

Z niecierpliwością czekam na poznanie tej społeczności i podzielenie się podróżą samochodu podczas mojego posiadania.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

#15 ·
Witaj i miły samochód, na pewno bardzo unikalne połączenie.
Jestem wielkim fanem e46 (i napędu na tylne koła w ogóle), ale myślę o pójściu w przeciwnym kierunku i zdobyciu mk7/8 GTI jako mojego następnego codziennego samochodu, gdy e46 będzie za stary, aby utrzymać go na drodze..
Dziękuję. Mk7 to świetna jazda, świetne wnętrze i dobrze posortowane. Recenzje mk8 są całkiem dobre, z wyjątkiem tego, że technologia w środku jest trochę denerwująca. Mam mojego Mk4 R32 od prawie 10 lat i wciąż się nim cieszę.

#14 ·
Witaj! To piękny kolor i niewiele samochodów może pochwalić się takim żółtym.

Pamiętam aukcję BaT i ze zdjęć wygląda na dobrze posortowany samochód. Czekam z niecierpliwością, aż będziesz z nami!
Dziękuję! Tak, aukcja BAT była dobrym doświadczeniem. Tak, poprzedni dwaj właściciele wykonali świetną robotę. Chcę tylko dokończyć kilka rzeczy, których nie ukończyli. Ponadto pod spodem był mały obszar, gdzie zawiodła rura spustowa i wymaga niewielkiej pracy blacharskiej. Na pewno trzymam go z dala od soli.

#13 ·
Piękny samochód. Uwielbiam felgi Style 135. Zdecydowanie warto pomyśleć o Dynavin. Posiadanie CarPlay robi ogromną różnicę i sprawia, że samochód wydaje się o wiele bardziej nowoczesny
Dziękuję! Podoba mi się również to, że Dynavin wygląda jak fabryczny. Ten, który jest teraz, to po prostu płaski tablet, który... wygląda na nie na miejscu.

#12 ·
Witaj!
I wow, to wszystko i 6 biegów. Bardzo ładnie.
To właściwe miejsce, aby dowiedzieć się o wszelkich problemach z tymi samochodami. Lata doświadczenia tutaj.
Dziękuję! Kiedy już przyzwyczaję się do tego, że przyciski od szyb są na środku, a nie trzeba ich wciskać w dół, żeby włączyć wsteczny, rozejrzę się trochę bardziej 😜

#7 ·
Piękne! Przez lata pomalowałem 2 samochody na żółto. Ostatni jest moim ulubionym - żółty Toyota FJ Cruiser na naszym Vanagonie z 1987 roku. Wygląda świetnie.

• Like
Reactions: Dakar2
#16 ·
Stary! Co do cholery! Potrzebuję wozu w moim życiu! To jest niesamowite! Ładny nabytek!

Witamy na forach! Używałem go jako niesamowitego zasobu przez wiele lat. Powinieneś być w stanie znaleźć tutaj mnóstwo porad, aby to coś było Twoją idealną jazdą. Jakie masz plany z nim, gdy go PC-ujesz? Jakieś modyfikacje w głowie?

#21 ·
Stary! Co do cholery! Potrzebuję kombi w moim życiu! To jest niesamowite! Ładne nabycie!

Witamy na forach! Używałem go jako niesamowitego zasobu przez wiele lat. Powinieneś być w stanie znaleźć tutaj mnóstwo porad, aby to coś było Twoją idealną jazdą. Jakie masz plany z nim, gdy już go PC? Jakieś modyfikacje w głowie?
Dziękuję! Tak, przeczytałem już sporo postów na ten temat w szerokim zakresie tematów. Cóż, zamówiłem spersonalizowane tablice rejestracyjne jako mój pierwszy przedmiot. Dostałem wycenę na czarną konwersję podsufitki tej wiosny. Zmienię również jednostkę centralną, z eonon na avin avant 4. Nie przepadam za wyglądem tabletu. Potem....Silnik S54 byłby miły.

#23 ·
Witaj kolego właścicielu 330xi touring!
Niewielu z nas jest, ponieważ wyprodukowano tylko 3006 sztuk 330xi touring :)

Sam mam lightgelb metallic 330xi touring. Dakar yellow jest z pewnością tak odważny, jeśli nie bardziej odważny niż lightgelb w touring :D

Dbaj o niego, wygląda świetnie

Czy ten zderzak jest oryginalny? Myślałem, że żadne opcje związane z M nie były dostępne w e46 z napędem na wszystkie koła?
Image
Image