E46 Fanatics Forum banner

Adapter kasetowy czy nadajnik FM??

7.8K views 15 replies 8 participants last post by  1055939  
#1 ·
Cześć, szukam tymczasowego rozwiązania muzycznego, aby słuchać muzyki z mojego iPhone'a (Spotify i tym podobne), zanim kupię jeden z tych drogich zestawów głośnikowych.

Ale które rozwiązanie jest lepsze, adapter kasetowy czy nadajnik FM? Który z nich jest najbardziej niezawodny, będzie miał lepszą jakość dźwięku i tym podobne?

Oto kilka, które znalazłem i które wyglądają na dobre, przynajmniej marki, nie wiem, czy te produkty są najlepsze na rynku, czy znacie może lepsze?

(Nie sądzę, żeby to działało z moim radiem, nie wiem)
https://www.amazon.com/Parrot-MKi92...ref=mp_s_a_1_2?keywords=parrot+mki9200&qid=1581160631&sprefix=parrot+mki&sr=8-2

(To samo, nie wiem, czy to zadziała z moim radiem)
https://www.amazon.com/EZi-DAB-BT-D.../ref=mp_s_a_1_1?keywords=alpine+ezi+dab&qid=1581160881&sprefix=alpine+ez&sr=8-1

(Ten wydaje się być najlepszym adapterem kasetowym, nie wiem, czy to prawda)
https://www.amazon.com/Monster-iCarPlay-Cassette-Discontinued-Manufacturer/dp/B002DW92IE

Moje radio to S660 Radio BMW Reverse (C42)

#2 ·
Jeśli adapter kasetowy będzie działał, będzie to lepszy wybór. Jeśli chodzi o nadajnik FM, to nie działają one wcale. Zainstalowałem iSimple IS77 w moim Town Car i działał świetnie. Różni się on od nadajnika FM, ponieważ podłącza się go bezpośrednio do portu antenowego jednostki centralnej. Będzie również ładować urządzenie iPhone/iPod.

#3 ·
Ok, w takim razie kupię adapter kasetowy. Czy wiesz, czy Monster jest najlepszy, czy są lepsze? https://www.amazon.com/Monster-iCarPlay-Cassette-Discontinued-Manufacturer/dp/B002DW92IE

Myślę, że Parrot działa tak samo jak ten, o którym wspomniałeś, nie jestem pewien, ale nie wiem, czy będą działać z radiem, które mam. Alpine to nadajnik FM, ale wyprodukowany przez Alpine, więc jakość premium w porównaniu do innych, które są tańsze, nie wiem, czy to coś zmienia.

#4 ·
Kiedyś miałem samochody z odtwarzaczem kaset (nie możesz być w Stanach; nie sądzę, żeby jakieś E46 przeznaczone na rynek amerykański miały odtwarzacze kaset), nigdy nie odniosłem sukcesu z nadajnikiem FM i wypróbowałem wiele marek.

Moim zdaniem nie ma dużej różnicy między markami adapterów kasetowych. To rozwiązanie tymczasowe, więc po prostu kup coś taniego.

#10 ·
Nie sądzę, żeby jakikolwiek E46 przeznaczony na rynek amerykański miał odtwarzacze kasetowe.
Owszem, miały. Mój, gdy był nowy, miał kasetowy odtwarzacz Business z 6-płytową zmieniarką CD w bagażniku. Jeśli nie zamówiłeś pojedynczego odtwarzacza CD Business, dostałeś kasetowy Business w standardzie. Zmieniarka była dodatkową opcją (chyba 500 $).

#5 ·
Nie wiem o radiu kasetowym E46, ale jestem z Europy. Ok, więc żadnego transmitera FM. Myślę, że wezmę Monster, nie jest drogi i wolę kupić markowy zamiast niemarkowego. Czy ktoś używał lub używa Parrot MKi9200 i może mi udzielić informacji? Czy to będzie działać z moim radiem? Muszę podłączyć kable Parrota i tak dalej do mojego radia, ale nie wiem, czy to zadziała z radiem, które mam. Ponieważ jest dość drogi, nie chcę go kupować, jeśli nie będzie działać. Również strona BMW, z której mieszkam, sprzedaje Parrota na swojej stronie za około 280 dolarów, nie wiem, czy warto go porównywać z tymi adapterami kasetowymi, chociaż mają więcej opcji, czy powinienem po prostu trzymać się adapterów kasetowych i później zainwestować w te jednostki centralne?

#6 ·
Nie wiem nic o radiu kasetowym E46, ale jestem z Europy. Ok, więc żadnego transmitera FM. Myślę, że wezmę Monster, nie jest drogi i wolę kupić markowy zamiast niemarkowego. Czy ktoś używał lub używa Parrot MKi9200 i może mi udzielić informacji? Czy to będzie działać z moim radiem, muszę podłączyć kable Parrota i tym podobne do mojego radia, ale nie wiem, czy to zadziała z radiem, które mam. Ponieważ jest dość drogie, nie chcę go kupować, jeśli nie będzie działać. Również strona BMW, z której mieszkam, sprzedaje Parrot na swojej stronie za około 280 $, nie wiem, czy warto to porównywać z tymi adapterami kasetowymi, chociaż mają więcej opcji, czy powinienem po prostu trzymać się adapterów kasetowych i później zainwestować w te jednostki centralne?
Szczerze mówiąc, jeśli zamierzasz wydać na to tego rodzaju pieniądze, przejdź na jednostkę centralną z systemem Android z o wiele większą liczbą funkcji niż Parrot MKi9200. Możesz wejść do Avant-4 za trochę więcej i później dodawać więcej funkcji, w miarę możliwości budżetowych.

#8 ·
Zamówiłem adapter kasetowy Monster iCarPlay jako tymczasowe rozwiązanie.

Jeśli chodzi o jednostkę centralną, myślałem o zakupie Alpine (ILX-702E46 lub INE-W710E46, nie wiem jaka jest różnica) zamiast tych chińskich, więc nie wiem
Alpine to również dobry sprzęt. Niezły wybór.

#12 ·
Testowałem adapter kasetowy Monster iCarPlay przez kilka dni i jak dotąd uważam, że jest to całkiem dobre rozwiązanie dla każdego, kto ma radio kasetowe. Jedyną wadą jest to, że jeśli żadna piosenka nie jest odtwarzana, słychać brzęczenie, ale jeśli odtwarzasz muzykę (Spotify), brzęczenia wcale nie ma. Nawet jeśli ktoś do ciebie zadzwoni, możesz usłyszeć go z głośników, a muzyka wznawia się po zakończeniu rozmowy. Jakość dźwięku jest całkiem dobra jak na to, czym jest i za tę cenę również. Jak dotąd jestem bardzo zadowolony. Zdecydowanie dobre, tanie rozwiązanie, dopóki nie kupię jednego z tych drogich radioodtwarzaczy.

#14 ·
#16 ·
Wiem, że OP powiedział o tymczasowym rozwiązaniu, ale za dość niską cenę i godzinę pracy odniosłem wielki sukces, instalując gniazdo 3,5 mm w moim oryginalnym radiu i uruchamiając adapter Bluetooth za 13 dolarów. Było absolutnie idealnie i jestem bardzo zadowolony.
Myślę, że to rozwiązanie nie działa z radiem, które mam, S660 Radio BMW Reverse (C42)