E46 Fanatics Forum banner

Dach BMW E46 Cabrio nie działa!

11K views 2 replies 3 participants last post by  the xecutionr  
#1 ·
Cześć wszystkim

Mam 2000 Bmw e46 325 cabrio i wszystko było dobrze, dopóki pewnego ponurego dnia nie wpadłem w kłopoty, pewna pani (ahhhhhhhhhhhh, F*****g nienawidzę kobiet za kierownicą) wjechała we mnie z tyłu. Od tego czasu dach się zepsuł, uszkodzenia były również z boku pompy z tyłu, co jest po prostu moim szczęściem.

Zbyt przestraszony, żeby wysłać go do dealerów BMW, ponieważ pobierają absurdalne kwoty za sekundę!

Kiedy naciskam przycisk zwalniania na konsoli środkowej, wita mnie pomarańczowe światło, ale po zastosowaniu odrobiny D.I.Y, dostaję ciągłe czerwone światło, które szczerze mówiąc bardziej mnie przeraża.

Czy ktoś miał już wcześniej taki problem i jeśli tak, to POMOCY.

Nie wiem, jak otworzyć dach ręcznie
Nie wiem, dlaczego teraz miga czerwone światło zamiast stałego pomarańczowego
Nie wiem, czy czujniki są zepsute
Nie wiem, czy bagażnik ma coś wspólnego z tym problemem, ponieważ po wypadku dach wymaga delikatnego przekonywania, aby się zamknął, w przeciwnym razie, zgodnie z deską rozdzielczą, dach pozostaje otwarty.
Nie wiem, czy pompa hydrauliczna działa
Nie wiem, jak ręcznie zwolnić dach spod tylnych siedzeń

Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana

Dzięki z góry

#3 ·
Na moim konwercie. Jeśli czerwone światło miga, oznacza to, że pomieszczenie nie jest ani w pełni otwarte, ani zamknięte. Jedyny raz, kiedy powinieneś to zobaczyć, to oczywiście podczas otwierania lub zamykania. Ale umm, jeśli chodzi o pomarańczowe światło, nie mam pojęcia, nie wiem, czy jest inaczej, ponieważ mam 04, ale tak czy inaczej, światła ostrzegawcze są złe. Może po prostu będziesz musiał to przełknąć i iść do BMW... ale czekaj, dlaczego się martwisz... KTOŚ CIĘ UDERZYŁ. TJ. WYPADEK. JEJ UBEZPIECZENIE POWINNO TO POKRYĆ. Wiem, że tak to działa tutaj, nie jestem pewien, jak jest w Wielkiej Brytanii.