E46 Fanatics Forum banner

Najlepsza opcja dla zbiornika wyrównawczego?

6.3K views 19 replies 15 participants last post by  ralf  
#1 ·
Wymieniłem zbiornik wyrównawczy 3 razy, jak sądzę. Zawsze są w porządku przez jakiś czas, jednak marka Rein wydaje się być podstawowym problemem. Marka jest okropna. Wcześniej reklamowałem je i zawsze mam ten sam problem. Jaki zbiornik wytrzyma?? Jeżdżę dla zabawy po autostradzie kilka dni w tygodniu i mam dość martwienia się, czy zbiornik wybuchnie, gdy tam będę. Wszelkie opcje mile widziane.

#4 ·
Korek chłodziwa o ciśnieniu 1,4 bara bardzo pomoże w tym, żeby nie eksplodowały. OEM 17111742232. Zmniejsza również obciążenie reszty układu chłodzenia. Upewnij się również, że nie napełniasz płynu chłodzącego do samego szczytu. Potrzebuje pustej przestrzeni w zbiorniku wyrównawczym, aby się rozszerzyć, lubię trzymać swój tuż nad znakiem minimum.

#11 · (Edited)
Aby mieć pewność, że nie napełniasz płynu chłodniczego po samą górę. Potrzebuje on wolnej przestrzeni w zbiorniku wyrównawczym, aby się rozprężać, lubię trzymać swój tuż powyżej minimalnego znaku.
To. Przechodziłem przez zbiorniki co roku przez kilka lat, zanim zrozumiałem wskaźnik. Po przepełnieniu wskaźnik pokazuje tylko "max". Obecnie, pięć lat na zbiorniku Rein, tylko napełniając do minimum. Szczelina powietrzna jest kluczem do ściśliwości podczas rozszerzalności cieplnej. Baw się dobrze!

#15 ·
Wymieniłem zbiornik wyrównawczy 3 razy, jak sądzę. Zawsze są w porządku przez jakiś czas, jednak marka Rein wydaje się być podstawowym problemem. Marka jest okropna. Wcześniej reklamowałem je i zawsze mam ten sam problem. Jaki zbiornik wytrzyma?? Jeżdżę dla zabawy po autostradzie kilka dni w tygodniu i mam dość martwienia się, czy zbiornik wybuchnie, gdy tam będę. Wszelkie opcje mile widziane.
Oryginalny zbiornik wyrównawczy BMW i oryginalny korek, prawidłowa ilość napełnienia i odpowietrzanie zapewnią lata bezproblemowej eksploatacji.

#19 ·