E46 Fanatics Forum banner
Status
Not open for further replies.

Najlepszy układ wydechowy do E46 w budżecie

62K views 6 replies 13 participants last post by  whyismycarsodirty?  
#1 ·
Nadszedł czas rozliczenia podatkowego. Otrzymam około 1100 dolarów, co jest znaczące, ale niewystarczające, aby zrobić układ wydechowy, który naprawdę chcę zrobić, czyli Borla, który uderzyłby w mój portfel za prawie cały zwrot, nie licząc nawet pracy. (Zrobiłbym to sam, ale nie mam podnośnika.)

Przeglądam fora cały czas, próbując zobaczyć opinie i co inni ludzie robią ze swoimi e46, ale jest tak wiele opcji. To bardzo przytłaczające. Czy powinienem zrobić kolektory? Czy nie powinienem robić kolektorów? Czy w ogóle powinienem zawracać sobie głowę wydechem? Który daje najbardziej gardłowy dźwięk? Który zyskuje najwięcej koni? Czy istnieją jakieś ryzyka awarii? Które są bardziej irytujące w montażu niż inne? Gdzie jest Waldo? Mogę przeszukiwać fora w górę i w dół, ale wciąż nie mogę znaleźć prawdziwej odpowiedzi.

Jeżdżę 2000 328Ci .

Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana. Pomóżcie noobowi!

#3 · (Edited)
ogarnąłem cię rob43 ;)

http://www.ebay.com/itm/OBX-Catback.../181686530723?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a4d5c72a3&vxp=mtr

lub

http://www.ebay.com/itm/Maximizer-B...=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model:330i&hash=item2a433bd97e&vxp=mtr

spawy nie wytrzymają, ale to najlepsza cena.

Nie jestem pewien co do dopasowania i wszystkiego. Najprawdopodobniej będziesz musiał zanieść to do warsztatu wydechowego, aby wszystko poprawnie dopasować, jestem pewien, że nie jest to w 100% bolt on.

---------------

To powiedziawszy, na twoim miejscu po prostu kupiłbym tłumik za osią. Nie uzyskasz zbyt dużego wzrostu wydajności tylko z catback. Ale dźwięk, którego szukasz, byłby tam. Również dolot z rynku wtórnego dałby ci ładny dźwięk i jest łatwy w instalacji, ale znowu, nie duży wzrost wydajności.

Kolektory byłyby najlepszą opcją, ale wtedy musiałbyś być gotów do radzenia sobie z CO2 CEL z oprogramowaniem lub spawanymi króćcami 90 stopni plus dodatkowym zapachem spalin, ponieważ eliminuje katalizatory. Jednak kolektory są najlepszym rozwiązaniem w stosunku do ceny w zakresie wzrostu wydajności.

Ludzie tutaj mieli dobre doświadczenia z usuwaniem tylnego tłumika wydechu z dobrym, gardłowym dźwiękiem.

edycja: ups, to złe linki do twojego samochodu, właśnie zdałem sobie sprawę, że masz 328ci. zignoruj linki do ebay

Save
#6 ·
RE Ikon wydaje się być dobrą jednostką w stosunku do ceny poniżej 600 $. Nie znam zbyt wielu osób, które go używają, ale słyszałem klipy dźwiękowe i brzmi całkiem nieźle. RE jest również bardzo szczery w tej kwestii. Przyznają, że wszystko poniżej wymiany nagłówka realistycznie nie przyniesie zbyt dużego zysku, więc po prostu próbowali zrobić tłumik, który dobrze wygląda i brzmi.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.