Szukam sposobu na pomalowanie zacisków hamulcowych na niebiesko i przeglądam farby wysokotemperaturowe, a także podkłady i błyszczące warstwy wierzchnie. Czy ktoś zna najlepsze techniki, aby to zrobić? A może jakieś wskazówki?
Po prostu pomyśl, że będą wyglądać o wiele bardziej elegancko pomalowane niż brudny, zardzewiały metal, którym są teraz 😂Bomb can = Puszka z farbą wysokotemperaturową.
IMO jedyne zaciski, które powinny być pomalowane, to wielotłoczkowe stałe, ale to Twój samochód...
O ile nie pomalujesz zacisków na zielono, to jest OK. Możesz równie dobrze pomalować opony na zielono, żeby być pewnym.Uważam, że kiedy malujesz zaciski hamulcowe, oczy innych kierują się na to jasne miejsce ukryte za kołem, a nie na kierowcę. Chcesz, żeby samochód wyglądał ostro, żeby panie poddały się twoim pragnieniom?
Utrzymuj go w czystości i nie spędzaj czasu na modyfikacjach lub narzekaniu na to, ponieważ ona (on) pomyśli, że bardziej dbasz o urządzenie niż o nią/niego/ich/? (Co dzieje się w fanatykach, zostaje w fanatykach.)
Jak poza tym wygląda Twój samochód pod względem konserwacji?
Ile warstw farby użyłeś? Myślę, że częścią problemu, jaki miałem z tyłem, było to, że nie nałożyłem wystarczająco grubej warstwy lub nie nałożyłem wystarczającej liczby warstw. Zacząłem od 2 cienkich warstw, aby uzyskać pokrycie, i 2 kolejnych średnich/mokrych warstw. Z tego, co czytałem, im więcej warstw, tym lepiej, aby zbudować twardą skorupę cukierkową.Piaskowałem i malowałem zaciski hamulcowe, kiedy około dwa lata temu przeszedłem na hamulce 330i. W przeciwieństwie do Marka, polecam to, moje wciąż wyglądają świetnie.
Jeśli zaciski są wystarczająco zardzewiałe, że chcesz je wypiaskować, to fabryczna powłoka cynkowa już zawiodła.
Użyłem srebrnej farby do zacisków VHT bez podkładu. Jestem prawie pewien, że wszystkie farby do zacisków są przeznaczone do nakładania na goły metal.
POR-15 jest najlepszy!![]()
POR-15 Caliper Painting Kit
Dress up your calipers with POR-15 Caliper Painting Kit! Clean, prep, & paint with our complete brake caliper paint system, available in 5 beautiful colors.por15.com
Może warto spróbować. Zawsze miałem dobre doświadczenia z produktami POR-15.
Z powodu elektronicznego hamulca postojowego nie można nawet dostać wielotłokowego zacisku w nowych M3, M4, a nawet M8. Płacisz >$100 tys. (w moim kraju >$200 tys.) za gówniany kolor zardzewiałych tyłów po dwóch deszczach. Osobiście mam to już za sobą.IMO jedyne zaciski, które powinny być pomalowane, to wielotłokowe stałe, ale to Twój samochód...
Też to rozważałem, ale te rzeczy są ogromne! Sam montaż koła może wymagać 19. Zobaczymy...Tak naprawdę bawiłem się w adaptację tych elementów, ponieważ zaciski są znacznie tańsze niż te z 996.
Trochę późno (2024), ALE dla każdego, kto przegląda ten wątek... jeśli nie jeździsz samochodem po torze i tylko dojeżdżasz do pracy, rzuć na nie trochę Rustoleum 2X, który nie wymaga podkładu... O ile jest to emalia, nie możesz się pomylić, ponieważ większość ludzi nie wie, jaki standard ciepła może wytrzymać farba emaliowa, ponieważ jest to tajemnica producentów farb wysokotemperaturowych / zacisków... Pomyśl o tym - Jak plastikowe naklejki (Wiesz, te, które zapalniczka może stopić / spalić) trzymają się na zaciskach??) - Pomyśl o tym przez minutę... Jeśli mi nie wierzysz, weź to od ekspertów...Więc chcę pomalować zaciski hamulcowe na niebiesko i szukam farb wysokotemperaturowych, a także podkładów i lakierów nawierzchniowych o wysokim połysku. Czy ktoś zna najlepsze techniki, aby to zrobić? A może jakieś wskazówki?