E46 Fanatics Forum banner

Czy ktoś ma hak holowniczy w swoim E46?

11K views 20 replies 12 participants last post by  Jeremy152  
#1 ·
Chciałbym mieć małą przyczepę do przewożenia rzeczy z Lowe's i tym podobnych. Wiem, że nie mógłbym dużo ciągnąć, ale mała przyczepa wydaje się możliwa.

#4 ·
sp330i said:
Z tego, co wiem, istnieje tylko jedna firma, która produkuje hak holowniczy do serii 3. Możesz osiągnąć tylko klasę 1. Nazywa się Dalan.

Zbadałem to, ale musisz wywiercić się przez podłogę bagażnika, aby go zainstalować, więc zdecydowałem się tego nie robić.
Dzięki.

To wszystko, co do tej pory znalazłem:
http://www.bimmerhaus.com/hitches.html

#5 ·
Działa - działa świetnie.

Da'Lan Hitch.
Spróbuj:
trailerhitch.com 1-800 The Hitch lub
hitch-web.com
Będziesz także musiał kupić wiązkę przewodów do świateł przyczepy.
Hak klasy 1 z odbiornikiem 1 1/4 cala
Maksymalna waga na haku 200 funtów
Samodzielny montaż - przykręca się do bagażnika.
Mój dobrze mi służył - ciągnąc przyczepę torową z kołami/oponami i narzędziami, a także przewożąc bagażnik rowerowy. YMMV.

Jim

#6 ·
Re: Ja też - działa świetnie.

abqhudson said:
Hak Da'Lan.
Spróbuj:
trailerhitch.com 1-800 The Hitch lub
hitch-web.com
Będziesz także musiał kupić wiązkę przewodów do świateł przyczepy.
Hak klasy 1 z odbiornikiem 1 1/4 cala
90 kg maks. nacisk na dyszel
Samodzielny montaż - przykręca się do bagażnika.
Mój dobrze mi służył - ciągnąc przyczepę torową z kołami/oponami i narzędziami, a także przewożąc bagażnik rowerowy. YMMV.

Jim
To brzmi dokładnie tak, jak potrzebuję.

Czy mocowanie jest widoczne?

Masz jakieś zdjęcia?

#8 ·
W Europie dostępny jest fabryczny hak holowniczy. Oto strona z ETK dotycząca zestawu do modernizacji haka holowniczego dla wersji touring. Uważam, że sam zestaw haka kosztuje około 600 USD. Zestaw do modernizacji elektrycznej kosztuje 180 USD w razie potrzeby. Hak ma kulę 50 mm, która jest wystarczająco blisko 2 cali, aby można było jej używać z 2-calowym sprzętem do przyczep w USA. Może być konieczne niewielkie przycięcie tylnej osłony zderzaka, ale przycięty obszar może być niewidoczny z tyłu samochodu.

#12 ·
Właśnie dostałem to od Jamesa z BimmerHaus:

"Da'lan produkuje hak holowniczy w stylu odbiornika. Obciążenie na haku 90 kg, uciąg 900 kg. Urządzenie kosztuje 223,42 $ + wysyłka. Polecają konwerter obejścia komputera do okablowania. 49,23 $. Możemy wysłać bezpośrednio do Ciebie, wszystko czego potrzebuję to numer karty kredytowej i adres wysyłki.

Dzięki,

James"

To powinno wystarczyć informacji.

#17 ·
Bama3er said:
Muszę to naprawić: *BMW nie są przeznaczone do ciągnięcia czegokolwiek (z wyjątkiem X5)* Czy chcesz przewozić swój motocykl na długiej podróży zamiast odbyć podróż?

-Adam
to nieprawda. Widzę tu w Niemczech wszelkiego rodzaju BMW z hakami holowniczymi. Widziałem, jak seria 5 ciągnie przyczepy dla koni!:yikes: Ale najdziwniejszą rzeczą, jaką widziałem, było M5 z hakiem holowniczym. Uważam również, że te samochody nie powinny ciągnąć rzeczy, ale to robią.... :dunno: