E46 Fanatics Forum banner

2001 BMW 330CI Demontaż jednostki centralnej

3.7K views 10 replies 4 participants last post by  gthang3  
#1 · (Edited)
Próbowałem wymienić jednostkę centralną nawigacji w moim e46 i nie mogę znaleźć informacji online dla mojego konkretnego urządzenia. Nie znam dokładnej nazwy modelu monitora nawigacji, więc zamierzam opublikować zdjęcia nowej jednostki (ten sam model).

Rozumiem, że muszę znaleźć klucze do zwolnienia blokad, ale w Internecie mogę znaleźć tylko te do modelu CD (szeroki ekran). W zasadzie po prostu włożyłem ręce przez szczelinę klimatyzacji i próbowałem odblokować ją ręcznie, ale bezskutecznie.

Czy ktoś ma ten sam model i wie, co spieprzyłem?

Attachments

#4 ·
Są takie....

tamte są do szerokiego ekranu, jak mówiłem, jest mnóstwo informacji online dla tego modelu, ale te klucze nie działają dla modelu kasetowego ekranu nawigacji. Działają one poprzez chwytanie niektórych pinów połączonych z mechanizmem blokującym pod jednostką centralną, mój model ich nie posiada. Załączę zdjęcie spodu, żeby pokazać, o co mi chodzi.

Attachments

#6 ·
Jest podobny odtwarzacz kaset dla E39. Wyciągasz pokrętło głośności, a za nim znajduje się mały płaski lub gniazdo na klucz imbusowy. Obracasz nim, a on chowa klipsy trzymające jednostkę centralną.

Sprawdź, czy jest coś podobnego do tego
To może być to.
Czy wygląda to tak?

Teraz muszę tylko wziąć płaski łeb, który tam pasuje.

Attachments