Czy ktoś na pewno wie, czy automatyczna skrzynia biegów 5hp19 ZF jest zamienna między 325 a 330? RealOEM pokazuje inny numer części dla 330 w porównaniu do 325, ale jestem ciekaw, czy ktoś na pewno wie (lub nie), czy można je zamienić.
Czy ktoś na pewno wie, czy automatyczna skrzynia biegów 5hp19 ZF jest zamienna między 325 a 330? RealOEM pokazuje inny numer części dla 330 w porównaniu do 325, ale jestem ciekaw, czy ktoś na pewno wie (lub nie), czy można je zamienić.
RealOEM nie pokazuje A5S325Z w moim 325ci jako kompatybilnego z 330ci, ale nie wiem dlaczego tak miałoby być. Jestem pewien, że ktoś zabierze głos w sprawie, dlaczego 325 i 330 nie wydają się mieć tego samego numeru części.
Tak, przełożenia i TC mogą się nieznacznie różnić, ale wszystko będzie działać dobrze. Zrobiłem wiele zamian B25 na B30 zarówno z automatycznymi skrzyniami biegów GM, jak i ZF i nigdy nie miałem żadnego problemu. Silniki B25 i B30 przykręcają się tak samo.
Przede wszystkim dziękuję za informacje i szybkie odpowiedzi!
Czy "Model podrzędny skrzyni biegów" (A5S325Z) jest gdzieś oznaczony na obudowie skrzyni biegów?
Czy muszę wymienić coś poza skrzynią biegów i konwerterem momentu obrotowego, na przykład jednostkę sterującą skrzyni biegów ECU?
Czy najlepiej jest ponownie użyć mojego konwertera momentu obrotowego (z 325) w nowej skrzyni biegów 330 zf? A może powinienem użyć konwertera momentu obrotowego 330 w pasującej skrzyni biegów?
330 ZF ma inny TC z inną blokadą sprzęgła.
Zestaw sprzęgła i obudowa 330 ZF C również się różnią. 330 ma cztery tarcze stalowe, a 325 ma 3.
Główne korpusy zaworów są takie same, ale górny przedni korpus zaworu ma inny otwór i tłok.
Szczegóły można znaleźć w tym poście.
Jak wspomniano powyżej, wszystko się przykręci i zadziała, ale zdecydowanie są różnice. Nie uruchamiaj 325 z silnikiem 330.
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.
Related Threads
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
E46 Fanatics Forum
members
613K
Since
2001
A forum community dedicated to BMW E46, E90, and F30 owners and enthusiasts. Come join the discussion about M performance, turbo kits, engine swaps, builds, modifications, classifieds, troubleshooting, maintenance, and more!