E46 Fanatics Forum banner
Status
Not open for further replies.

Którą pompę paliwa kupić?

31K views 4 replies 21 participants last post by  Hani  
#1 ·
Mój 330i z 2002 roku odmówił posłuszeństwa. Warsztat twierdzi, że potrzebuje pompy paliwa. Po przeczytaniu wielu instrukcji „zrób to sam” zdecydowałem, że mogę sam podjąć się tego zadania. Zastanawiałem się tylko, którą pompę paliwa powinienem kupić i gdzie?
  • Pelicanparts: VDO $158
  • fcpgroton: OEM $169
  • Amazon: Bosch $176
Która z nich jest niezawodna i dobra do kupienia w tej cenie?

#4 ·
Chcę tylko dodać kilka informacji o pompie paliwa VDO z AutohausAZ. Zamówiłem swoją około miesiąc temu i była to VDO. Zauważyłem podczas instalacji, że część górnej części była zeskrobana. Okazało się, że to miejsce, w którym znajdowało się logo BMW. Zatem pompa VDO z AutohausAZ jest dokładnie taka sama jak ta z BMW, z wyjątkiem logo, które zostało zeskrobane.

#5 ·
Kiedy szukałem pompy paliwa do mojego 00 323i, rozejrzałem się za pompami uzbrojonymi w prawidłowy numer części z REALOEM, ponieważ czytałem i powiedziano mi, że powinienem kupić cały zespół z pływakiem, ponieważ wkrótce ulegnie awarii. Zamówiłem Boscha z Amazon i po otrzymaniu go, na końcu pudełka wyraźnie widniał napis "MADE IN CHINA". HEll No, nie zamierzam wkładać pompy wyprodukowanej w Chinach do mojego samochodu, ponieważ obawiałem się o niezawodność, więc odesłałem ją. Więc wróciłem do zakupów i za kilka dolarów więcej kupiłem VDO :) :)
HTH!

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.