Nie mogę z jakiegoś powodu dowiedzieć się, jak zalogować się do Torque, ustawiłem PID, aby przechwytywał dane, a następnie wysyłał plik csv e-mailem, ale dane nie wyglądają dobrze, jutro się tym bardziej pobawię. Obserwowałem zapłon przy pełnym otwarciu przepustnicy i widziałem tylko około 23 stopni wyprzedzenia, a podczas toczenia się spada do około 5-7. Nie jestem pewien co do przepustnicy i jej związku z obciążeniem silnika, myślałem, że obroty biegu jałowego są kontrolowane przez IAC. Powinienem również wspomnieć, że nie mam jeszcze podłączonych czujników O2, wciąż czekam na zakończenie wydechu. Nie jestem pewien, czy ma to z tym coś wspólnego, oczywiście mam kody dla czujników O2, ale widzę wypadanie zapłonu na cylindrze 3, więc jutro po pracy zamienię cewkę zapłonową i zobaczę, co się stanie. Kolejna rzecz wydarzyła się dziś wieczorem, silnik zgasł, natychmiast się uruchomił i już się to nie powtórzyło, więc na razie przypiszę to gremlinom, dopóki się to nie powtórzy! Jeszcze raz jfoj, doceniam Twój czas i wiedzę. Wkrótce się odezwę.