E46 Fanatics Forum banner

Prędkość Objętość

1 reading
9.9K views 22 replies 15 participants last post by  huntmdwn  
#1 · (Edited)
Nie wiem jak u was, ale mam 325i z 2003 roku bez Harman Kardon i nawet gdy ustawiłem głośność zależną od prędkości na 6, nie widzę różnicy. Czy ktoś z 2003 lub 2004 roku zauważa zmianę głośności w swoim samochodzie? Jeśli tak, jakie masz ustawienie i czy jest to duża zmiana głośności?

Aby ustawić czułość: naciśnij i przytrzymaj przycisk nuty muzycznej, aż wyświetli się głośność prędkości... liczba obok to aktualne ustawienie. Ustaw numer, naciśnij przycisk nuty muzycznej, a następnie naciśnij tryb.:dunno:

Już :search:ed i większość ludzi twierdzi, że słyszy różnicę, ale wiele osób nie...:confused:

#3 ·
Słyszę dość dużą różnicę w głośności zależnej od prędkości. Właściwie chcę ją ściszyć! Hmm, to mi przypomina... czy ktoś wie, jak to zrobić w panoramicznej nawigacji HK, zanim zacznę szukać w instrukcji obsługi? :).

#7 ·
Wyjaśniłem powyżej, jak to zrobić w 2003 roku, ale w innych postach czytałem, że inne samochody są inne... Powinno być napisane w instrukcji obsługi radia, jak to wyregulować.

#8 ·
Właśnie wyszedłem, żeby spróbować, ustawiłem głośność na 6. Zatrzymalem się na światłach i ustawiłem głośność, a potem ruszyłem, około 25 mil na godzinę, robi się trochę głośniej, a potem głośniej, aż do około 60.. Jest zauważalna różnica, ale szczerze mówiąc, gdybym o tym nie wiedział, nie zauważyłbym tego.

will-:thumbup:

#10 ·
325engines said:
Aby ustawić czułość: naciśnij i przytrzymaj przycisk nuty muzycznej, aż wyświetli się prędkość... liczba obok to aktualne ustawienie. Ustaw numer, naciśnij nutę muzyczną, a następnie naciśnij tryb

ten przycisk nuty muzycznej... gdzie on w ogóle jest? Chciałbym spróbować, ale nie wiem, który to przycisk.
To przycisk pod pokrętłem głośności, pomiędzy przyciskiem - i +. To symbol muzyczny.

Will-:banghead:

#16 ·
Ding! Ding! SilverGrey wygrywa. :) Tak, cały sens systemu polega na tym, aby NIE zauważyć jego działania. Swoją drogą, mam 325i z 2003 roku, bez HK i moja głośność zależna od prędkości działa bez zarzutu. Nie zwiększa głośności tak, żeby to faktycznie „zauważyć”. Zwiększa głośność wraz z prędkością, tak aby poziom muzyki/radia brzmiał tak, jakby wciąż był TAKI SAM, gdy szum wiatru, drogi i silnika stają się głośniejsze. Jeśli to masz, to system działa. Zazwyczaj ustawiam u siebie na 4. Kiedy ulepszyłem głośniki, dodałem subwoofera i fajny, DUŻY wzmacniacz, głośność zależna od prędkości działa jeszcze lepiej. Czasami ustawienie na 4 zwiększa głośność za bardzo przy dużej prędkości, więc ustawiam na 3. TT

#17 ·
To wcale nie jest "płynne", to najbardziej irytująca funkcja w samochodzie moim zdaniem.

Mam ustawione na minimum i nadal losowo zmienia głośność niezależnie od tego, z jaką prędkością jadę. Jeśli to nie czułość na prędkość to system HK ma jakieś dziwne gówno, bo nienawidzę tego. Chciałbym, żeby można to było całkowicie wyłączyć.

#19 ·
Nigdy nie miałem samochodu z regulacją zależną od prędkości, ale po co miałoby to komuś przeszkadzać, jeśli działa poprawnie?

Jeśli ustawisz regulację prędkości, działa ona dobrze, ponieważ staje się nieco głośniejsza wraz z prędkością i ścisza się, gdy się zatrzymujesz. Jak to może być złe?
To po prostu dodatkowa regulacja głośności, która jest wstępnie ustawiona tak, aby zwiększać się o pewien stopień wyżej od miejsca, w którym ją ustawiłeś.

TT