Hej ekipo, więc w końcu zdobyłem wskaźnik ciśnienia paliwa i podłączyłem go, żeby zobaczyć, skąd wynikają moje problemy z brakiem paliwa przy pełnym otwarciu przepustnicy i trudnościami z uruchomieniem. Oto wynik: Po włączeniu zapłonu i uruchomieniu pompy paliwa, ale bez uruchamiania silnika, ciśnienie wynosi tylko około 18 do 20 psi, czyli daleko od 50, które powinno wynosić. Po uruchomieniu silnika i pracy na biegu jałowym ciśnienie paliwa skacze do 45 do 48. Przy 3000 obr/min zbliża się do 50. Po wyłączeniu silnika ciśnienie paliwa spada tylko o około 5 do 8 psi przez co najmniej 3 do 4 minuty. Te wyniki mnie osłupiają? Tak naprawdę nie stać mnie na wymianę pompy paliwa i filtra jednocześnie, co szczerze mówiąc, powinienem zrobić. Więc moje pytanie brzmi: Czy jest jakiś sposób na precyzyjne przetestowanie, aby sprawdzić, który z nich jest problemem, lub czy to w ogóle inny problem? Dla odniesienia: Facet, od którego kupiłem samochód, powiedział, że wymienił pompę paliwa i filtr paliwa około 6 do 8 miesięcy przed zaparkowaniem go i pozostawieniem na prawie 2 lata. Z góry dziękuję wam wszystkim.