E46 Fanatics Forum banner

Wykończenie słupka wymaga nowej tkaniny - jakieś pomysły, gdzie kupić?

7.6K views 7 replies 4 participants last post by  Psimitar  
#1 ·
Witajcie, Aussie Fanatics,

Mój 320Ci potrzebuje ponownego tapicerowania elementów wykończeniowych słupków A, B i C. Dość łatwe do zrobienia samemu, ale jak dotąd nie miałem szczęścia w znalezieniu materiału na podsufitkę z weluru BEZ PODKŁADU. Czy ktoś ma jakieś sprawdzone kontakty, które mogą zdobyć materiały na podsufitkę bez podkładu?
Moje wnętrze jest w jasnobrązowej/beżowej skórze Nappa, więc w ciemno założyłbym, że podsufitka jest w kolorze beżowym, z tego, co widziałem do tej pory od dostawców.

Anyhoo, jeśli ktoś ma jakiś pomysł, skąd to zdobyć, byłbym bardzo wdzięczny.

Dzięki,
Mike

#3 ·
Właśnie poszedłem do kilku warsztatów tapicerskich, przejrzalem ich asortyment i znalazłem ładny, cienki czarny materiał. Sprawdź te posty, aby uzyskać dobre informacje.

#4 ·
Poszedłem do kilku warsztatów tapicerskich, przejrzałem ich asortyment i znalazłem ładną, cienką czarną tkaninę. Sprawdź te posty, aby uzyskać dobre informacje.
Problem w tym, że to Australia, a nie USA. Widziałem sporo wątków ludzi w USA, którzy znaleźli zamiennik tkaniny, ale jak dotąd nic nie znalazłem tutaj w Oz i żaden z dużych dostawców nie odzywa się do mnie, gdy wspominam o tkaninie bez pianki. Całkowita cisza radiowa. Przeszukiwanie lokalnych tapicerów jest czasochłonne, ponieważ są tak daleko od siebie i są otwarci tylko w normalnych godzinach pracy. Stąd naprawdę ciężko jest zdobyć niestandardowe przedmioty tutaj.

#5 ·
Global Upholstery (aka VeteranCo) jak dotąd było jedynym miejscem, w którym znalazłem materiał na podsufitkę, więc spróbowałbym u nich poszukać twoich części. Tak, również byłem zaskoczony, że tylko Amerykanie dostarczają odpowiednie materiały do niemieckiego samochodu, ale dostarczają. W przeciwnym razie, weź coś od handlarza częściami?

#6 ·
Global Upholstery (aka VeteranCo) było do tej pory jedynym miejscem, w którym znalazłem materiał na podsufitkę, więc spróbowałbym ich w przypadku twoich części. Tak, również byłem zaskoczony, że tylko Amerykanie dostarczają odpowiednie materiały do niemieckiego samochodu, ale dostarczają. W przeciwnym razie, weź coś od rozbiórki?
Fajnie. Znalazłem tych gości wcześniej i to wysyłka z USA zawsze jest zabójcza. Zamierzam poszukać jeszcze trochę, używając Google UK, ponieważ wysyłka z Wielkiej Brytanii jest o wiele tańsza niż z USA ;)