Od czasu zakupu samochodu doświadczam grzechotania wydechu i dzisiaj odkryłem, że osłona termiczna, która jest częścią uszczelki kolektora wydechowego dla banku 2, była tak luźna, że mogłem ją całkowicie wyciągnąć. Przypuszczam, że to było przyczyną mojego grzechotania. Pierwsza osłona termiczna również wydaje się nieco luźna, ale jest na tyle dobrze przymocowana, że nie odpada jak ta druga.
Moje pytanie brzmi: czy można bezpiecznie usunąć osłony termiczne, czy też ryzykuję uszkodzeniem komory silnika? Oczywiście nie chcę demontować kolektora, więc jeśli można bezpiecznie po prostu pozostawić luźną osłonę termiczną usuniętą, zrobię to.
Widziałem kilka komentarzy osób, które mówiły, że usunęły osłony i było w porządku, oraz jeden komentarz mówiący, że stopiłoby to rzeczy.
Dzięki.
Moje pytanie brzmi: czy można bezpiecznie usunąć osłony termiczne, czy też ryzykuję uszkodzeniem komory silnika? Oczywiście nie chcę demontować kolektora, więc jeśli można bezpiecznie po prostu pozostawić luźną osłonę termiczną usuniętą, zrobię to.
Widziałem kilka komentarzy osób, które mówiły, że usunęły osłony i było w porządku, oraz jeden komentarz mówiący, że stopiłoby to rzeczy.
Dzięki.