BMW E46 Fanatics Forum banner

461 - 480 of 798 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Oh and how do you manage to get the compass to show like that down the bottom right, I know where the settings are to change the fields but havent got compass in the fields anywhere.


EDIT Ignore the above, I started at page one and have read all postings and found the fix.
 

·
Registered
Joined
·
3,306 Posts
Oh and how do you manage to get the compass to show like that down the bottom right, I know where the settings are to change the fields but havent got compass in the fields anywhere.
When you start up Primo and are in the preview map screen on the bottom left you have the exit icon, next to that is another icon, tap that to bring up the extra settings screen and choose the Linear Compass option.
Now when you go to the Data Fileds settings the compass will be available.

As for the stuttering problem, to be honest I'm not sure, might be something to do with the unit you bought or make sure you used a Windows PC and not a Mac when copying or editing files in Primo.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Dunno if its the unit, but anything is possible, it worked with no glitches on IGO8.

Would adding a line in sys.txt with buffer parameters and upping those numbers slightly be a way to start ?????

Mate, no MACS alowed in this house, even with the 6 pc's in the house you would never see a MAC around here lol, Im a windows pc man through and through.
 

·
Registered
Joined
·
3,306 Posts
Dunno if its the unit, but anything is possible, it worked with no glitches on IGO8.

Would adding a line in sys.txt with buffer parameters and upping those numbers slightly be a way to start ?????

Mate, no MACS alowed in this house, even with the 6 pc's in the house you would never see a MAC around here lol, Im a windows pc man through and through.
I wouldn't go messing around with the sys.txt unless you know exactly what and how to edit.
Just thought I'd mention the Mac since others have had issues because they used a Mac instead of a PC, I personally have an intense dislike for anything Apple.
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
Darkoz you da man

Are you taking donations for all the work you have done? Not that you would get rich but it could cover the beers for all the late night work you are doing.:thumbsup:
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
Silver Limo doesnt show

I selected the silver limo in Primo 1.2 but still have the blue arrow. Am I missing something?

EDIT: Dummy me, I figured it out. sorry.
 

·
Registered
Joined
·
325 Posts
Discussion Starter #467
Hi there! I have the Primo 1.2 but havent installed it yet. What are the key differences between this and the old Primo?
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
Hi there! I have the Primo 1.2 but havent installed it yet. What are the key differences between this and the old Primo?
There are a couple of dozen reasons I love 1.2. It is way advanced over 1.1 and everything works out of the gate.
 

·
Registered
Joined
·
3,306 Posts
Hi there! I have the Primo 1.2 but havent installed it yet. What are the key differences between this and the old Primo?
Best way to find out is just try it out.
But key improvements are, has 800x480 native resolution now, supports Google Maps if you have WiFi, a few more minor options in the settings and now supports TTS Pro voces which give better navigation commands and raeds out more info.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Hi Darkoz

You done a brill job getting it up and running with TTS. Well done and credit to you.

Do you know why Primo doesnt ship out 1.2 with TTS ??????

Maybe in the next release Primo may have this installed.

Have a great day.
 

·
Registered
Joined
·
147 Posts
I personally have an intense dislike for anything Apple.
Same here. That's why I will never own an IPad/Pod/Phone/etc...

Oh, and so as not to be completely off topic - when using Primo 1.2 it seems to me that some of the voices are more CPU intensive than others. I think I was using Amy, and the map on screen would not update and only showed partial information. I switched to Samantha and it "seemed" better. Anybody else notice this?

John
 

·
Registered
Joined
·
792 Posts
Running 1.2 with GJ mini branding. Everything looks good just wish it had more features like GJA 2.26 in 1.1.
 

·
Registered
Joined
·
792 Posts
DarkOz you see the thread re TTS Nuance voices on mobilepassion? Im going to try to install and give it a test run. Will post findings here
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
You only need to add the USA map files.
The map files from Primo 1.1 will still work, so you can copy the map files from your previous Primo 1.1 to the content/map folder (or download link below for maps)
http://www.igo-maps.info/


- This will of course work for any country, you just need to copy the files from your particular region to the corresponding folders in the content folder.

That's enough disclaimers from me, enjoy.
What's up Darkoz,

I'm new to Dynavin, I just installed the unit in my E92 and that map card it came with did not work...error said "maps out of date". Anyway I'm gonna earse all that stuff and install igo primo per your instructions. Since I'm in Germany (military) I need euro maps, when I went to the site you provided the file is split into five parts. Do I just put them in the same order and inseret them into maps folder in your program?

Also the last point you made about different countries and regions, what exactly do i have to change? something inside your file? or navi setting once i get it loaded?

My car is US spec and so is Dynavin.

I suck at computers so please excuse my ignorance. Your posts are very helpful though.
 

·
Registered
Joined
·
3,306 Posts
What's up Darkoz,

I'm new to Dynavin, I just installed the unit in my E92 and that map card it came with did not work...error said "maps out of date". Anyway I'm gonna earse all that stuff and install igo primo per your instructions. Since I'm in Germany (military) I need euro maps, when I went to the site you provided the file is split into five parts. Do I just put them in the same order and inseret them into maps folder in your program?
The Europe map files you need to download from that site is....NAVTEQ Q4.2010 FULL EUROPE
Once downloaded you then extract (unzip) the .rar files using winrar, you just need to double click the first .rar file and it will automatically extract the map files from all of the 5 downloaded files.
The map files go into your Primo/content/map folder

Also the last point you made about different countries and regions, what exactly do i have to change? something inside your file? or navi setting once i get it loaded?........
Each country has it's own set of files that you need to put into the corresponding folders in Primo.
In addition to the map files you also need the correct files to go into the following Primo/content folders.........
(I've also shown the file extension of the files for each corresponding folder)

map - .fbl .fda
building - .3dl
dem - .dem
speedcam - .spc .txt .spbd .spud
phoneme - .ph
poi - .poi

All these files can be downloaded from that same site where the maps are.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Ok I see, I'm assuming winrar is some kind of program that I need to get to unzip files...Is that correct?

Also if I only download the Navteq maps and put them inside the map folder on your program...everything should work fine right?

Those regional things (speedcam, buildg, dem, phoneme) are just optional bells and whistle things...is that right?
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Each country has it's own set of files that you need to put into the corresponding folders in Primo.
In addition to the map files you also need the correct files to go into the following Primo/content folders.........
(I've also shown the file extension of the files for each corresponding folder)

map - .fbl .fda
building - .3dl
dem - .dem
speedcam - .spc .txt .spbd .spud
phoneme - .ph
poi - .poi

All these files can be downloaded from that same site where the maps are.

Cool, I'm making something happen...Now your zip file has a bunch of stuff for all the US states under content>building folder...should I delete those? will it still work fine with those in there?
 

·
Registered
Joined
·
325 Posts
Discussion Starter #479
Best way to find out is just try it out.
But key improvements are, has 800x480 native resolution now, supports Google Maps if you have WiFi, a few more minor options in the settings and now supports TTS Pro voces which give better navigation commands and raeds out more info.
Ok I've installed it. Didnt compare it to the old but resolution seems better.
So I rolled out onto the hwy and 1st thing I noticed was the maps are a mess. I was on a straightaway hwy (jove night - blue line on the map) but there was also basketweave of hwys in dark brown in the background. Kinda like 2 maps layered one on top of the other. :wtf: And after several clicks, it goes normal. whew.

Also noticed that Primo 1.2 does not like me driving on the hwy. I checked my setting; HIGHWAY is checked (btw MOTORWAY in old Primo).
It kept bugging me to exit the highway every time it finds an exit. The old Primo does not do this to me.


Was TTS Pro supposed to be grayed out?
 
461 - 480 of 798 Posts
Top