E46 Fanatics Forum banner
  • Hey everyone! Enter your ride HERE to be a part of this month's Ride of the Month Challenge!
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
I have a '05 330i that came with Halogen ZKW headlights. I retrofitted my low beams with Bi-Xenon HID Morimoto Mini H1 6.0 Projectors. I'm using OPT7 Bolt AC SLIM HID Xenon Conversion Kit. Everything works fine as long as I put the capacitors that came with my HID kit between the stock headlight plug and the ballast. If I remove the capacitors, the headlights flicker for 10 seconds, then eventually turn off. I'm trying to code my ALSZ so that I don't have to use the capacitors.

Here's what I've done so far. I'm using NCS Expert. I've added $522 to VO. I made sure to write it to AKMB and ALSZ. I'm planning to wire Pin 2 and Pin 36 from my LCM to the + wires of the shutter solenoids and tap the ground wires into my stock headlight plug. (I've already ordered two LCM wires 61130008998 ) After I added $522 to the VO I tested pin 2 and 36 with my multimeter. When I pushed or pulled on the high beam stalk, nothing changed on the multimeter.

Next I used NCS Expert to change 'BI-XENON' from 'nicht_aktiv' to 'aktiv'. That fixed my high beam issue. Now when I pull or push on the high beam stalk I get .02V from pin 2 and pin 36. I'm still waiting for my LCM wires to arrive so that I can wire up the shutter solenoid to the LCM. For now, I have 'BIXENON_EIN_BEI_LICHTHUPE' set to 'aktiv' so that my halogens light up for my high beams.

I still can't get my low beams to stay on without the capacitors. This is how I currently have LSZ configured:

BI-XENONS : aktiv
BI-XENON_EIN_BEI_LICHTHUPE: aktiv
PWM_ANSTEUERUNG_BIXENON: wert_01
XENON_TEST: aktiv
XENON_TIMEOUT: wert_01
XENON_TIME: wert_01
PWM_WERT2_FL_BIXENON: wert_01
HYSTERESE_OD_AL_XENON_IO: wert_01

I've also tried turning off cold and hot monitoring of low beams and that didn't help. Currently I have cold monitoring off (KALTUEBERWACHUNG_AL: nicht_aktiv) and hot monitoring on (WARMUEBERWACHUNG_AL: aktiv).

If someone could send me their LSZ trace file so that I could compare it to mine, I think that would be a good place to start. I don't have access to Program.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Did you ever get this issue resolved - I have a car I am coding and I have the same issue. When it was coded with retrofit for bixenon they won't flicker but when coded back to halogen and then recoded with bulb checks off it still flickers xenons when on.
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
After changing the VO you should write a blank MAN file to ensure the default settings are configured for the new VO. Once everything works you can go back and code whatever custom options you want.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
 
1 - 4 of 4 Posts
Top