E46 Fanatics Forum banner

Marki pomp paliwa

23K views 27 replies 13 participants last post by  Solidjake  
#1 ·
Zamierzam wymienić pompę paliwa, filtr itp. (w '01 330i).

Jest kilka marek do wyboru i szeroki zakres cen:

BMW
Siemens/VDO
Uro
Vemo

Widziałem ceny od około 80 do 330 dolarów.

Jakieś przemyślenia na temat marek innych niż BMW? Mój czujnik poziomu oleju był BMW/Hella, ale z usuniętym logo BMW i był znacznie tańszy, czy jest coś podobnego do pomp paliwa, o czym powinienem wiedzieć?

Dzięki

#2 ·
Użyłem SiemensVDO, który jest OEM dla BMW... OEM jak czujnik poziomu oleju OEM, który zainstalowałeś (również zainstalowałem czujnik Hella). Chociaż nie mam bezpośredniego doświadczenia z dwoma ostatnimi markami na liście, istnieją komentarze anegdotyczne, które skłaniają mnie do tego, aby ich nie polecać w porównaniu do BMW lub OEM.

#3 ·
Zamierzam wymienić pompę paliwa, filtr itp. (w '01 330i).

Do wyboru jest kilka marek i szeroki zakres cen:

BMW
Siemens/VDO
Uro
Vemo

Widziałem ceny od około 80 do 330 dolarów.

Jakieś przemyślenia na temat marek innych niż BMW? Mój czujnik poziomu oleju był BMW/Hella, ale z usuniętym BMW i był znacznie tańszy, czy coś podobnego do tego dla pomp paliwa powinienem wiedzieć?

Dzięki
Użyłem VDO, wydaje się działać świetnie.

Nie zapomnij o uszczelce.. Poszedłbym z uszczelką BMW.. Miałem z tym problemy...

Chcesz zbliżyć zbiornik do otworu. Następnie uszczelka na.. następnie powoli wciśnij ją na miejsce, upewnij się, że się trzyma... i wszystkie strony wyglądają dobrze.

#5 ·
Jak wspomniano, Siemens/VDO to to, czego chcesz (#16146766942). Najlepsza cena jest obecnie z BMA Parts za 123,15 $ (użyj kodu kuponu SPECE30). Użyłem również uszczelki marki BMW.

Jeśli chodzi o filtr paliwa, powinieneś być zadowolony z Mann, Mahle lub Kayser (OEM).

Niewiele osób poleca URO do czegokolwiek.

#10 ·
Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Wybiorę VDO i na pewno kupię nową uszczelkę.

#12 ·
Wymieniłem oryginalną pompę na Siemens/VDO tego lata. Oryginalna pompa miała oznaczenia Siemens/VDO i była wizualnie identyczna z nową pompą, którą zainstalowałem. Moim zdaniem, ponieważ pompa paliwa jest jednym z droższych elementów w samochodzie, to strata pieniędzy, aby kupić oryginalną pompę BMW, skoro można kupić to samo bez logo BMW za około 100 $ mniej.

Powiem, że wymieniłem uszczelkę pompy paliwa na uszczelkę Victor Reinz. Uszczelka VR jest niebieska, podczas gdy oryginalna uszczelka BMW była czarna. Kształt i dopasowanie były identyczne, ale nie jestem pewien, czy uszczelka VR jest wykonana z tego samego materiału. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze na dłuższą metę.

#13 ·
Ponownie użyłem oryginalnej uszczelki! Żadnych wycieków ani zapachu paliwa. Jestem tak szalony.:chase:

Uszczelka była w porządku. Nadal ładna i elastyczna. Naprawdę chciałem ją wymienić, ale w momencie zamówienia miałoby to zająć dodatkowy półtora tygodnia. Potrzebowałem samochodu. Zaoszczędziłem sobie koszt uszczelki OE.

#16 ·
Wczoraj zamówiłem VDO/Siemens i uszczelkę. Mam nadzieję, że dostanę to do weekendu.

#17 ·
W końcu byłem w mieście i miałem wystarczająco dużo czasu, żeby zamontować pompę. Poszło całkiem gładko i działa świetnie. Planuję zamówić filtr i przekaźnik w tym tygodniu. Doceniam wszystkie opinie od grupy.

Poza oczywistością (moja pompa miała "miękką" awarię, wciąż działała, ale czasami całkowicie traciła moc), czy powinienem zauważyć, że samochód faktycznie lepiej jeździ? Może to tylko moja wyobraźnia.

#18 ·
W końcu byłem w mieście i miałem wystarczająco dużo czasu, żeby założyć pompę. Poszło to całkiem gładko i działa świetnie. Planuję zamówić filtr i przekaźnik w tym tygodniu. Doceniam wszystkie opinie od grupy.

Poza oczywistością (moja pompa miała "miękką" awarię, wciąż działała, ale czasami całkowicie traciła moc), czy powinienem zauważyć, że samochód faktycznie lepiej jeździ? Może to tylko moja wyobraźnia.
Tak, możesz zauważyć, że samochód lepiej jeździ. Wymieniłem pompę (i filtr) w moim samochodzie zeszłego lata. Oryginalna pompa miała przejechane około 110 000 mil, więc posłuchałem rady jfoj i ją wymieniłem. Samochód wydawał się bardziej responsywny po wymianie.

#19 ·
Spojrzałem na zapisy PO i zobaczyłem, że filtr został zmieniony około 45 000 mil temu. Może poczekać z tym kilka miesięcy?

#20 ·
W końcu zabrałem się dzisiaj za wymianę filtra paliwa i przekaźnika. Kupiłem zestaw węży i zacisków od Bavauto, ale nie był potrzebny, wszystko było w naprawdę dobrym stanie.

Byłem zaskoczony, że tak wiele plastikowych "uchwytów" (tj. otworów w plastiku) do mojego schowka było pękniętych, pękniętych lub po prostu rozpadało się, gdy wykręciłem śrubę, będę musiał poświęcić im trochę czasu później.

O tak, filtr Mahle.

#24 · (Edited)
Byłem zaskoczony, że tak wiele plastikowych "uchwytów" (tj. otworów w plastiku) do mojego schowka było połamanych, pękniętych lub po prostu rozpadało się, gdy wykręciłem śrubę, będę musiał poświęcić na to trochę czasu później.
Wygląda na to, że mógł być zaparkowany na zewnątrz na słońcu przez kilka lat, mój samochód jest z San Diego/Południowej Florydy, wszystko, co ma plastikowy zaczep lub klips, jest narażone na uszkodzenie, jeśli spróbuję coś rozebrać. Szyby nie miały przyciemnienia, dopóki go nie kupiłem, a słońce w Kalifornii i na Florydzie po prostu wypiekło cały ten syf we wnętrzu przez 15 lat. W zeszłym tygodniu wymieniłem pokrywę silnika szyberdachu, po prostu odpadła. Reszta tapicerki od okien w górę została odnowiona w zeszłym roku.

#21 ·
Niestety pompa VDO/Siemens już zawodzi . . . naprawdę sfrustrowany tym! 1/4 baku i spadek ciśnienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zmieniłem ją 24 listopada, nie wytrzymała długo! Mniej niż 3000 mil!

#23 ·
Tego nie zmieniłem, będę musiał wymyślić, jaka to część???

#25 ·
Wyczyściłem styki po stronie kierowcy.
Preparat do czyszczenia styków i mała druciana szczotka. Zrób to najpierw.

Pomaga to prawidłowemu odczytowi wskaźników.
O ile wiem. Strona kierowcy powoduje problemy. Rzadko się psuje. Po prostu brudzi się od osadów siarki

#26 ·
Mogę tego spróbować. Ale już zamówiłem nowy czujnik po stronie kierowcy. Powinien tu być w przyszłym tygodniu.