Światła błędów mogą się zapalać, ponieważ kąt skrętu ma nieprawidłowy kod błędu.
Czy pamiętasz, czy były jakieś prace wykonywane przy przednim zawieszeniu lub częściach układu kierowniczego?
Czasami, jeśli na przykład wymienisz drążki kierownicze lub przegub kierowniczy, czujnik kąta skrętu przestaje być skalibrowany. Wtedy będziesz miał światła błędów, tak jak opisałeś.
Pewnego razu, gdy moja tylna klocka hamulcowa rozpadła się na kawałki, system DSC przeszedł w tryb awaryjny i miałem podobne światła błędów.
Kod błędu dotyczył czujnika kąta skrętu i musiałem go zresetować za pomocą DIS (oprogramowanie diagnostyczne BMW).
Dobrze byłoby odczytać kody za pomocą oprogramowania specyficznego dla BMW (DIS, INPA, ISTA) na przykład.
Za pomocą DIS można również wykonać kalibrację czujnika kąta skrętu, jeśli to konieczne. Uwaga! Koła muszą być w absolutnie prostej pozycji podczas wykonywania tej kalibracji.
https://www.youtube.com/watch?v=Xon9SFHV-DA
Nie jestem pewien, czy można to zrobić za pomocą PA-soft lub bmw-scanner, myślę, że są one bardziej popularne w Stanach Zjednoczonych. Mieszkam w Europie, większość z nas używa INPA lub DIS.