E46 Fanatics Forum banner

BlueBus Mod?

2.2K views 17 replies 7 participants last post by  tks  
#1 ·
Mam idealne 01' 325ci. I boję się cokolwiek z nim zrobić, ponieważ jest w nienagannym stanie. Chcę jednak w nim umieścić Bluetooth. Blue bus wydaje się być najbezpieczniejszą opcją, biorąc pod uwagę, że używa kabli OEM do telefonu. Czy ktoś ma doświadczenie z używaniem blue bus i na co powinienem zwrócić uwagę?

Dziękuję z góry.

#5 ·
Cześć JtoroE46, Około 2-3 lata temu kupiłem coś na Amazon, co podłącza się do fabrycznej wiązki zmieniarki CD w bagażniku. Działa do dziś i działa świetnie! Marka to jakaś marka ebay amazon "yatour", wygląda dokładnie tak jak ten, który udało mi się znaleźć na ebay. Mam nadzieję, że to pomoże, miłej zabawy przy majsterkowaniu!
Hej B30_Drew, dziękuję. Tak, wygląda na to, że miałeś wspaniałe doświadczenia z tym zestawem konwersji. Czy wiesz, czy wymagało to wyciągnięcia konsoli CD w samochodzie, aby przymocować jakieś wtyczki? Ten w linku, który podałeś, wydaje się tego wymagać.

#8 ·
Przepraszam, jeśli brzmię jak zdarta płyta, więc wszystko, co muszę zrobić, to podłączyć się do tych fabrycznych wtyczek i gotowe?
Cześć JtoroE46, Niektórzy ludzie wolno się uczą haha, Ale tak... wystarczy podłączyć i podłączyć do tego telefon, a następnie można odtwarzać muzykę po wybraniu funkcji zmieniarki CD w trybach fabrycznego radia w samochodzie. Mogę wysłać zdjęcie mojego później dzisiaj, i tak będę szedł do mojego samochodu, jeśli to pomoże.

#16 ·
Dzięki erik_. Właśnie zamówiłem!!
I kolejny WIELKI plus z mojego punktu widzenia. Jeśli masz JAKIEKOLWIEK pytania lub problemy, prawdopodobnie skończysz rozmawiając lub komunikując się z osobą, która zaprojektowała urządzenie, opracowała CAŁE oprogramowanie i pozyskała wszystkie materiały, a także wykonała część faktycznego montażu pierwszych 400 lub więcej urządzeń, Ted Salmon. On jest w porządku!

Jego nick na forum to t3ddftw.

#18 ·
Bluebus bez dwóch zdań, chyba że wybierasz radioodtwarzacz z rynku wtórnego. Odpowiedział nawet na moje uciążliwe e-maile, ponieważ musiałem dopytywać o każdy szczegół i miałem problemy z konfiguracją.

Zdecydowanie dobrze wydane pieniądze i było to tak proste jak otwarcie tylnej wykładziny bagażnika... którą chyba powinienem teraz założyć z powrotem!