E46 Fanatics Forum banner

Najlepsza jednostka centralna na rynku wtórnym?

94K views 38 replies 29 participants last post by  Yossarian  
#1 ·
Jakieś rekomendacje dotyczące najlepszych jednostek głównych na rynku wtórnym? Szukam czegoś z ekranem dotykowym i Bluetooth. Ta jednostka Dynavin N7 jest idealna dla mnie, ale nie chcę wydawać 700 dolarów, ile kosztuje ta. Widziałem podobnie wyglądające jednostki od Seican i Eonon, ale czytałem straszne recenzje dotyczące niezawodności i obsługi klienta. Wszelkie rekomendacje/opinie byłyby pomocne!

#2 ·
Mam swoją jednostkę Eonon od prawie 2 lat (choć nie mam do czego porównać). Szczerze mówiąc, dostajesz to, za co płacisz. Wszystko działa jak należy (rozmowy w trybie głośnomówiącym/ Bluetooth/ nawigacja/ kamera cofania), ale nie oczekuj czasów reakcji na dotyk na poziomie iPhone'a. Nawigacja ładuje się wiecznie (tani zestaw SD z eBay za dodatkowe 20 $). A w rzadkich przypadkach aplikacja przestawała działać w trakcie jazdy i wymagała ponownego uruchomienia (tzn. ponownego otwarcia aplikacji i nie trzeba było ponownie wprowadzać adresu). Nie mogę narzekać na cenę, działa, ale trzeba być cierpliwym. Powolny problem nie był jednak dla mnie wystarczający, aby całkowicie wymienić urządzenie, ponieważ używam go głównie do rozmów w trybie głośnomówiącym/ muzyki przez Bluetooth/ kamery cofania. Poza powolnym ładowaniem nawigacji i pół-powolną reakcją na dotyk, działało dobrze i konsekwentnie przez 2 lata. Żadne nowe problemy jeszcze się nie pojawiły. Uważam, że mam generację przed najnowszym modelem, który oferuje Eonon.

#3 ·
Mam swoją jednostkę Eonon od prawie 2 lat (choć nie mam z czym porównywać). Szczerze mówiąc, dostajesz to, za co płacisz. Wszystko działa jak należy (rozmowy w trybie głośnomówiącym/Bluetooth/nawigacja/kamera cofania), ale nie oczekuj czasów reakcji na poziomie iPhone'a.

Nawigacja ładuje się wiecznie (tani zestaw SD z serwisu Ebay za dodatkowe 20 $). A w niektórych rzadkich przypadkach aplikacja przestawała działać w trakcie jazdy i wymagała ponownego uruchomienia (tzn. ponownego otwarcia aplikacji i braku konieczności ponownego wprowadzania adresu). Nie mogę narzekać na cenę, działa, ale trzeba być w miarę cierpliwym. Powolny problem nie był jednak dla mnie wystarczający, aby całkowicie wymienić urządzenie, ponieważ używam go głównie do rozmów w trybie głośnomówiącym/muzyki przez Bluetooth/kamery cofania.

Poza powolnym ładowaniem nawigacji i w miarę powolną reakcją na dotyk, działało to dobrze i dość konsekwentnie przez 2 lata. Jak dotąd nie pojawiły się żadne nowe problemy. Uważam, że mam generację przed najnowszym modelem oferowanym przez Eonon.
Tak, Eonon jest naprawdę przyzwoity w tym przedziale cenowym, w zależności od tego, jaki model dostaniesz, ale jeśli chcesz wysokiej klasy jednostkę centralną, będziesz musiał wydać trochę więcej, ale niekoniecznie 700 $...

#5 ·
Poleciłbym Avin Avant 4 (avinusa.com) @ 299 $ obecnie. Ta cena prawdopodobnie oznacza, że ​​wkrótce wypuszczą Avant 5, ale 4 był niesamowity i w tej cenie to okazja.

Avant obsługuje prawie wszystko (np. bezprzewodowy Android/Carplay, TPMS, ibus, sterowanie z kierownicy, Torque, Valentine 1 itp.). Dźwięk jest lepszy niż fabryczny, wygląda jak OEM i ma przyciski z miękkim kliknięciem. Jest dość szybki i nie wymaga wielu poprawek.

Jakieś rekomendacje dotyczące najlepszych jednostek głównych na rynku wtórnym? Szukam czegoś z ekranem dotykowym i Bluetooth. Ta jednostka Dynavin N7 jest idealna dla tego, czego szukam, ale nie chcę wydawać 700 dolarów, tak jak kosztuje ta. Widziałem podobnie wyglądające jednostki od Seican i Eonon, ale przeczytałem kilka strasznych recenzji dotyczących niezawodności i obsługi klienta. Wszelkie rekomendacje/opinie byłyby pomocne!

View attachment 908796

#6 ·
Skłaniam się ku Eononowi z wersją Android 10. Wliczając wszystkie dodatki, takie jak kamera, OBD 2 i dongle Apple CarPlay / Android Auto, to około 390 dolarów.

Wyobrażam sobie, że nowsza wersja ma znacznie lepszy czas reakcji. Ale tak naprawdę potrzebuję tylko zestawu głośnomówiącego i CarPlay, który i tak działa z mojego telefonu.

#26 ·
Skłaniam się ku Eonon z wersją Android 10. Wliczając wszystkie dodatki, takie jak kamera, OBD 2 i dongle Apple CarPlay / Android Auto, to około 390 USD.

Wyobrażam sobie, że nowsza wersja ma znacznie lepszy czas reakcji. Ale tak naprawdę potrzebuję tylko zestawu głośnomówiącego i CarPlay, który i tak działa z mojego telefonu.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą E46Fanatics
Jak działa eonon?

#9 · (Edited)
Jakieś rekomendacje dotyczące najlepszych jednostek głównych na rynku wtórnym? Szukam czegoś z ekranem dotykowym i Bluetooth. Ta jednostka Dynavin N7 jest idealna dla tego, czego szukam, ale nie chcę wydawać 700 dolarów, tak jak ta kosztuje. Widziałem podobnie wyglądające jednostki od Seican i Eonon, ale czytałem straszne recenzje dotyczące niezawodności i obsługi klienta. Wszelkie rekomendacje/opinie byłyby pomocne!

View attachment 908796
[/QUOTE
Wydałbym 700 dolarów. Dawno temu kupiłem swój pierwszy Dynavin... starą wersję pierwszej generacji, chcę powiedzieć D99... mój ekran OE był spikselowany, technologia OE miała wtedy 10 lat, a cała jednostka główna Dynavin kosztowała mniej niż ekran OE, odbudowany lub fabryczny. Więc pociągnąłem za spust.

Dzięki głośnikom i wzmacniaczom BavSound była to OGROMNA aktualizacja. Szybko do CV19, wyjścia 4v preouts, EQ, CarPlay itp. w N7 + doskonała obsługa klienta Jeffa Bechtela (i naprawdę mam na myśli dosłownie doskonałą) w ciągu 8 lat od pierwszego przekonała mnie do przejścia na N7. Nic innego się nie zbliża, jeśli chcesz wygląd OE, moim zdaniem, który jest wart mniej więcej tyle, ile za niego zapłaciłeś (dużo taniej tutaj niż w prawdziwym życiu). Kusiłoby mnie narzekanie na konieczność wymiany jednostki w ogóle w ciągu 10 lat, ale najwyższej klasy Alpine w innych samochodach wytrzymały mniej więcej tyle samo czasu. I często zostawiam swój samochód zaparkowany z opuszczonym dachem, więc krzyczenie "hej, popatrz na stereo" jest jeszcze głupsze.

Przynajmniej, jak te jednostki Alpine, była to aktualizacja plug and play w stosunku do starej. Wzmacniacze i głośniki wciąż wyróżniają się w tym systemie. Ale N7 lepiej współgra niż jakakolwiek inna jednostka na rynku wtórnym o wyglądzie OE, jeśli zależy Ci na jakości dźwięku. Jeśli chcesz tylko, żeby dobrze współpracował z Twoim telefonem, to rób, co chcesz. IMO, nie powinieneś nawet rozważać ulepszenia jednostki głównej, dopóki nie zrobisz głośników i wzmacniaczy.

GL

maw

P.S. Mówiąc to wszystko, jeśli chcesz kupić mój D99, wciąż w świetnym stanie i w pełni funkcjonalny, wyślij mi wiadomość prywatną. Mogę pobić 300 dolarów, 😂

#11 ·
Chłopaki, potrzebuję tu pomocy. Próbuję zainstalować podwójne radio w moim 03 M3 cabrio, aby zastąpić fabryczną jednostkę HK GPS/NAV. Szukałem i szukałem, ale nie mogę znaleźć instrukcji, których wtyczek użyć. Mam wiązkę przewodów z rynku wtórnego i próbowałem podłączać ją na wiele sposobów, ale nie mogę doprowadzić zasilania do urządzenia. Próbowałem dwóch różnych urządzeń, które wciąż nie działają. Najbliższe, co znalazłem, to instalacja w jednym z wątków innych niż M, ale mój system nieznacznie różni się od tego. Jeśli ktoś to zrobił lub wie, jak to zrobić, proszę, wyślij mi SMS, żebym mógł zadać kilka pytań. 8039723608 Chris.

Jestem tu u kresu wytrzymałości! Pracowałem przy samolotach F16 przez 20 lat i nigdy nie miałem niczego, co by mnie tak wkurzało lol

#12 ·
Sprawdź Enfig Car Stereo - Specjaliści od integracji i wymiany fabrycznego radia - iPhone Bluetooth AUX pod kątem adapterów. Istnieją konfiguracje OEM, które utrudniają instalację radia z rynku wtórnego bardziej niż inne. Zwłaszcza jeśli masz ulepszony system dźwiękowy HK i fabryczną nawigację z przyciskami po obu stronach. Jeśli to masz, pomyśl o srebrnej skrzynce w bagażniku jako o swoim radiu. Niestety nie ma adapterów do niebieskich i białych wtyczek za radiem. Niedawno zainstalowałem alpine ilx-w650. Po prostu wyślij mi wiadomość prywatną, a ja poprowadzę Cię przez Twoje opcje.

#15 ·
Nowy Dynavin N7 Pro ma teraz CarPlay. Mam go i gorąco polecam! Głośniki Bavsound również dobrze z nim współgrają.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą E46Fanatics

#17 ·
Mówię to... ale to trafia w głuche uszy... może dlatego, że mam SMG w kabriolecie... Ha! Cieszę się, że ty też jesteś zadowolony.

maw
Cóż.. szczerze mówiąc, z otwartym dachem jest trochę rozczarowująco. Jednak jestem lekkim audiofilem. Bavsound stage 1 jest świetny za kilkaset dolców, ale ostatecznie będę chciał więcej. Naprawdę nie można tego porównać do konfiguracji za kilka tysięcy dolarów. Myślałem o kilku komponentach Focal i może wsadzić 8-calowy Morel Ultimo Titanium z tyłu. Chciałbym, żeby mój dźwięk był tak imponujący jak mój samochód.

Pytanie, muszę na razie podłączyć CarPlay na stałe. . . Czy ktoś znalazł już klucz Wi-Fi do N7?

#21 ·
Bez pośpiechu, ale byłoby wspaniale. Widziałem wiele projektów, ale jestem ciekaw, co masz!

#29 ·
Kupiłem urządzenie Diasata od Amazona i działało jak marzenie.
Jak dawno je kupiłeś? Jak to jest i jak długo je masz? Szukałem na Amazonie tego i jest droższe niż inne, ale wszystkie recenzje są z lat 2018-2020 i jest jedna recenzja z października 2021 roku mówiąca, że to wadliwy system, ale słyszałem, że jest dobry, więc nie wiem. Jak udało Ci się uruchomić dźwięk, skoro nie działa z fabrycznym wzmacniaczem?

#30 ·
Kupiłem to na początku 2020 roku i działa od tego czasu, aż do niedawna rozebrałem samochód.

Dźwięk działał z moim fabrycznym wzmacniaczem, po prostu podłączyłem złącza tam, gdzie mnie o to poproszono. Myślę, że komplikacje pojawiają się u tych, którzy mają opcjonalną nawigację/odtwarzacz 6-CD w bagażniku? Mój M3 nie miał tej opcji.

Właściwie mam to w zasadzie w nowym stanie w moim gabinecie, jeśli jesteś zainteresowany...

#32 ·
Kupiłem go na początku 2020 roku i działa od tego czasu, odkąd niedawno rozebrałem samochód.

Dźwięk działał z moim fabrycznym wzmacniaczem, po prostu podłączyłem złącza tam, gdzie mnie o to poproszono. Myślę, że komplikacje pojawiają się u tych, którzy mają opcjonalną nawigację/odtwarzacz 6-CD w bagażniku? Mój M3 nie miał tej opcji.

Właściwie mam go w gabinecie w zasadzie w nowym stanie, jeśli jesteś zainteresowany...

#31 ·
Zakładam, że OP dowiedział się już, czego chciał. Oto moje 2$ na ten temat.

Miałem enon w moim e39 przez kilka lat, zanim wysłałem go na złom. Mój brat ma go teraz i chociaż mógłbym go dostać pocztą do e46, to jedyne, za czym tak naprawdę tęsknię, to kamera cofania. Nie było wymagane parowanie, ponieważ uruchomiłem na nim aplikacje do strumieniowania z Wi-Fi zasilanym przez hotspot, ale uruchamianie trwało znacznie dłużej, niż chciałem. (20 sekund?)

Nadajniki FM Bluetooth poczyniły postępy porównywalne do sukcesu mrożonej pizzy w ostatniej dekadzie. Od śmieci do cholernie porządnych.

25$ Kupiłem Nulaxy NX12 z Amazonu, muzyka zaczyna grać, zanim zdążę opuścić hamulec ręczny i jest mały przycisk, który mogę nacisnąć, jeśli chcę, żeby wzmocnił bas trochę mocniej. To urocza wartość.

#33 ·
Mam urządzenie Eonon, które ma około dwóch lat. Zainstalowane w moim 330ci.

Wygląda prawie jak fabryczne, ale dopasowanie nie jest idealne i u góry trochę się wygina z powodu śruby, która trzyma wykończenie.

Dźwięk nie jest dla perfekcjonistów. Zwłaszcza w porównaniu z fabrycznym systemem HK, który został ulepszony o głośniki, wzmacniacz i zwrotnice. Urządzenie ma szumy statyczne, które zmieniają się w zależności od ustawień EQ. Nigdy nie dowiedziałem się, czy pochodzi to z wnętrza urządzenia, czy z wiązki przewodów.

Używam głównie Apple Carplay, które działa dobrze, z wyjątkiem tego, że ostatnio przestało odtwarzać muzykę. Albo przez Carplay, albo przez Bluetooth, ale nadal ma dźwięk przez radio Band. Obecnie badam ten problem.

Moim głównym problemem z urządzeniem jest jednak jasność. W Kalifornii z opuszczonym dachem ekran jest całkowicie bezużyteczny. Oślepienie jest szalone, a widoczność ekranu bliska 0. Dodatkowo ekran jest w zasadzie tabletem na boku, co w połączeniu ze spolaryzowanymi okularami przeciwsłonecznymi (pamiętaj Ci w Kalifornii = cały czas) sprawia, że ekran staje się całkowicie czarny… chyba że przechylisz głowę o 90 stopni na którąkolwiek stronę. Teraz po prostu używam nawigacji audio przez Carplay.

Podsumowując, dałbym urządzeniu 2 z 10 gwiazdek. Niestety, instalacja wiązki przewodów z tyłu była taką udręką (miałem nawigację HK i oczywiście poprowadziłem ją pod dywanem, więc wyjąłem fotel kierowcy i wszystko), że w końcu się z tym pogodziłem. Ale teraz ponownie to rozważam.

Czy ktoś z Vert zna urządzenie, które sprawdza się w świetle słonecznym? A może takie, które nie jest spolaryzowane względem okularów przeciwsłonecznych??

#35 ·
Czy ktoś z Vert wie o urządzeniu, które dobrze sprawdza się w świetle słonecznym? A przynajmniej takim, które nie jest spolaryzowane względem okularów przeciwsłonecznych?
Nie sądzę, żeby którekolwiek z nich sprawdzały się dobrze w jasnym świetle słonecznym. Jednak Dynavin N7 Pro ma matowy ekran, co trochę pomaga. Zawsze noszę również spolaryzowane okulary przeciwsłoneczne i mogą one utrudniać widzenie niektórych rzeczy. Przychodzą mi do głowy dystrybutory paliwa (chociaż w tej chwili może lepiej, żebym nie widział tego ekranu). Wezmę polaryzację i będę żył z koniecznością od czasu do czasu patrzenia ponad soczewkami.

#37 ·
Mam Avin 4 i jest OK. Pierwszy, którego otrzymałem, nigdy nie działał, a odesłanie go w celu wymiany było udręką. Wiele osób skarżyło się na ich "obsługę klienta", ale w procesie zwrotu zbadałem firmę za pośrednictwem ich dokumentów biznesowych w Kalifornii i ważne jest, aby zrozumieć, że Avin to tylko facet, który założył stronę internetową i zajmuje się dropshippingiem chińskich urządzeń. W rzeczywistości nie ma "firmy" ani działu "obsługi klienta". W rzeczywistości pierwotne zgłoszenie biznesowe ujawniło, że "Avin" to facet mieszkający w domu swoich rodziców w Hayward w Kalifornii. Wiedząc to, zabawne było otrzymywanie e-maili z informacją, że "kontaktują się ze swoimi inżynierami" w sprawie mojego wadliwego urządzenia. 😂