Mam urządzenie Eonon, które ma około dwóch lat. Zainstalowane w moim 330ci.
Wygląda prawie jak fabryczne, ale dopasowanie nie jest idealne i u góry trochę się wygina z powodu śruby, która trzyma wykończenie.
Dźwięk nie jest dla perfekcjonistów. Zwłaszcza w porównaniu z fabrycznym systemem HK, który został ulepszony o głośniki, wzmacniacz i zwrotnice. Urządzenie ma szumy statyczne, które zmieniają się w zależności od ustawień EQ. Nigdy nie dowiedziałem się, czy pochodzi to z wnętrza urządzenia, czy z wiązki przewodów.
Używam głównie Apple Carplay, które działa dobrze, z wyjątkiem tego, że ostatnio przestało odtwarzać muzykę. Albo przez Carplay, albo przez Bluetooth, ale nadal ma dźwięk przez radio Band. Obecnie badam ten problem.
Moim głównym problemem z urządzeniem jest jednak jasność. W Kalifornii z opuszczonym dachem ekran jest całkowicie bezużyteczny. Oślepienie jest szalone, a widoczność ekranu bliska 0. Dodatkowo ekran jest w zasadzie tabletem na boku, co w połączeniu ze spolaryzowanymi okularami przeciwsłonecznymi (pamiętaj Ci w Kalifornii = cały czas) sprawia, że ekran staje się całkowicie czarny… chyba że przechylisz głowę o 90 stopni na którąkolwiek stronę. Teraz po prostu używam nawigacji audio przez Carplay.
Podsumowując, dałbym urządzeniu 2 z 10 gwiazdek. Niestety, instalacja wiązki przewodów z tyłu była taką udręką (miałem nawigację HK i oczywiście poprowadziłem ją pod dywanem, więc wyjąłem fotel kierowcy i wszystko), że w końcu się z tym pogodziłem. Ale teraz ponownie to rozważam.
Czy ktoś z Vert zna urządzenie, które sprawdza się w świetle słonecznym? A może takie, które nie jest spolaryzowane względem okularów przeciwsłonecznych??