Weird vibration from tire, only when accelerating - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-15-2020, 04:53 PM   #1
Jelpo
Registered User
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 2
Weird vibration from tire, only when accelerating

Hi guys!, first post here.

I've looked around for other cases like this but haven't found any and would love any opinions.

I have an 04 325xi with a weird intermittent wheel vibration. This started while on a road trip, going 80mph for about an hour when I started noticing a vibration from my right rear tire. It would only happen while using the throttle, it would go away when coasting. It also wouldn't continuously happen, it would happen every few minutes and then go away once I came off the throttle.

I got my tires balanced and it no longer happened at highway speeds. Everything is smooth while on the highway. However when accelerating from a stop the problem has come back. My right rear tire will vibrate while accelerating, then stop while shifting, then vibrate again in the next gear and completely go away after about 40mph or if I take my foot off the pedal. The weirdest part is that it doesn't happen every time I accelerate, it seems at random. Also sometimes it is worse than others, being barely noticeable one time and next time feels like my right rear tire is literally wobbling left and right.

I took my car back to get the tires rebalanced, this didn't help. I checked the lug nuts and also jacked the car up and tried to move the wheel in all directions, everything seems tight. I'm really at a loss here, maybe its a drivetrain issue since it only happens under acceleration? Any opinions would be super helpful.
Jelpo is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON



All times are GMT -5. The time now is 09:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.